Kathrine Ærtebjerg

 

Kathrine Ærtebjerg, f. 1969, dansk billedkunstner. Kathrine Ærtebjerg debuterede 1994 på Charlottenborgs Forårsudstilling og blev 1995-2002 uddannet på Kunstakademiet i København.

Kathrine Ærtebjerg vakte allerede under sin akademiuddannelse opmærksomhed med sine figurative, surrealistiske malerier. Heri udfolder hun et fortællende billedunivers i slægt med børnebøgernes og eventyrenes verden, befolket med figurer, der ofte viser sig som blandingsvæsener af mennesker og dyr eller mand og kvinde.

Men den barnlige fantasis uskyldige og naive udtryk har gådefulde og foruroligende indslag, der fortæller om liv og død, kærlighed og seksualitet.

Ærtebjerg har også arbejdet med grafik og kombinerer gerne billeder og tekst, fx i form af fortællende billedtitler. På Statens Museum for Kunst findes malerierneForvandling, forsvinding (2003) og Hun var aldrig alene (2004), på ARKENHjertehuset (2002) og Koncentration/Distraktion (2003). I 2005 udførte hun Tivolisårsplakat.

Kathrine Ærtebjerg medvirkede sammen med en gruppe danske kunstnere ved udsmykningen af Frederik 8.s Palæ på Amalienborg; hendes bidrag er tapetlignende jagtscener i anretterkøkkenet (indviet 2010). Andre udsmykningsopgaver er Sprællemænd, scenetæppe og striber (Vamdrup Skole, 2012) og 6 malerier på gangbro (PET, 2014). For Post Danmark har hun udført to frimærker med motiver fra Tommelise og Klods Hans af H.C. Andersen (2014).

Kathrine Ærtebjerg er repræsenteret på flere museer, bl.a. ARoSStatens Museum for Kunst og Kobberstiksamlingen.

Katrine Ærtebjergs hjemmeside:
http://www.kathrineaertebjerg.dk/