Film

 

The Authentic Swing
En øvelse i at finindstille sanserne. Se filmklippet (eller se filmen The Legend of Bagger Vance), hvor Will Smith søger at få Matt Damon til at tune sig ind, til at lytte, til at se med ”the soft eye” – til at turde være ”ikke fokuseret” – til bare at være til stede og fornemme …

Godfather Part III – ending
Se filmklippet og fornem skuespillernes (og instruktørens) store indlevelsesevne (fornemmelse, intuition). Oplev, hvordan de – via skuepillernes udtryk, symboler og musik – forstår at give os indblik i dybe følelser af blandt andet smerte, afsavn og betydningen af afgørende valg og fravalg i livet. Se, hvordan skuespillet og musikken Cavalaria Rusticana spiller sammen og se for eksempel også symbolikken i stykket, hvor Franks søster løfter sit sorte slør som en sørgende Madonna. Lyt, se og fornem – de ’små’ aspekter i livet.

Life is Beautiful (La Vita è Bella eller Livet er Smukt)
Se de to filmklip og oplev, hvordan faren i filmen forsøger at beskytte sin søn fra de grusomme oplevelser i en koncentrationslejr. Oplev også her, hvordan skuespil og musik går op i en højere enhed. Læs i den sammenhæng også Victor E. Frankls bog “Psykologi og eksistens”, hvor han beretter om tre år i Ausschwitz. En gribende fortælling om stor menneskelighed og fornedrelse.

Life is Beautiful – A Night at the Opera
Oplev her hvorledes musikken (Jacques Offenbach – ‘Belle Nuit’ Barcarolle, Tales of Hoffman) understøtter filmens fokus på menneskelighed, kærlighed og sans for sensitivitet – meningen med tilværelsen.